Otthoni Hajápolás

Fodrászat Zalaegerszeg

Otthoni hajápolás

A tökéletes frizura alapja az ápolt, egészséges, fényes haj. A legtöbben mégsem fordítanak kellő figyelmet az otthoni hajápolásra.

Fodrászként mindenképp azt javaslom, hogy kérjétek szakember segítségét a választáshoz a hajatoknak, frizurátoknak és fejbőrötöknek legmegfelelőbb ápolóanyagok kiválasztásához.

A sampont minden esetben a fejbőr igényeihez igazítva, az ápolót (balzsam, pakolás) pedig a haj, hajvégek állapotának megfelelően választunk, tehát a választásnál sose arra törekedjetek elsősorban, hogy a termékek egy termékcsaládból kerüljenek ki.
Az ápoló termékek 100%-ban olajos, zsíros alapúak, ezért kiemelten fontos, hogyha befejeztük a samponozást, a felesleges vizet óvatosan nyomkodjuk ki a hajból, majd törölköző segítségével itassuk fel, amennyire szárazra csak sikerül.

Ha a haj vízzel van telítve ezeket az olajos/zsíros/viaszos krémeket nem tudja felszívni, leginkább a külső felületére fog tapadni, amiből annyit érzékelünk, hogy a frizura elnehezül, a fejbőr bezsírosodik. (sose dörzsöljük sem kézzel sem törölközővel a hajat! Vizesen, felpuhulva nagyon érzékeny és sérülékeny állapotban van, kezeljük ennek megfelelően)

Ezután felvihetjük az ápolót, körülbelül 5—8 centire a hajtőtől kezdjük egészen a hajvégekig, fokozottan ügyelve a roncsoltabb, problémásabb részekre. Közvetlenül a fejbőrre és a haj tövére soha ne alkalmazzuk a termékeket, ez szintén a frizura rovására mehet. A hajtő első 5—10 centiméterének ápolásáról a fejbőr tökéletesen tud gondoskodni.

A hatóidő nagyon különböző lehet (5—30 percig) ezt igyekezzük betartani.

Majd a ható idő elteltével, alaposan öblítsük ki a hajat.

Ha ezeket a praktikákat pontosan betartjátok, garantáltan már az első alkalom után érezhető, látható lesz a különbség akkor is, ha a megszokott termékeiteket használjátok, a hajatok pedig meghálálja az extra törődést!